Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğiyle çocukların ve gençlerin inovasyon odaklı bilgi ve becerilerinin gelişimi için yeni hizmet binasında İnovasyon Merkezi kuracak.

Bu kapsamda Bursa Valiliği’nde bir imza töreni gerçekleştirildi ve protokole imza atıldı.

"GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Törende açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, İnovasyon Merkezi’nin öğrencilere uygulamalı fırsatı vereceğini, merkezin çocukların ve gençlerin yetiştirilmesi ve eğitimlerinin geleceklerine yön vermesi adına önemli bir altyapı konumunda bulunduğunu söyledi.

Bilim ve teknoloji odaklı bir neslin yetiştirilmesi adına öğrencilere sağlanacak olan fikir geliştirme, ürün geliştirme, tasarım, patent ve marka konularındaki programlar, gençlerin eğitimleri anlamında büyük önem taşıdığını vurgulayan Canbolat, "Çocuklarımıza ve gençlerimize hafta içi hizmet verecek olan merkezimizin, eğitim ve bilim dünyasına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"İNOVATİF DÜŞÜNMEYİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan  BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak ise, bölgedeki temel eğitim, orta öğretim, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının merkezin olanaklarından yararlanabileceğini kaydetti.

Durak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurulan İnovasyon Merkezi ile birlikte ilköğretimden lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerin inovasyon yetisini kazanabilmesini temenni ediyoruz. Kalıcı öğrenmeyi, inovatif düşünmeyi yaygınlaştıracak olan İnovasyon Merkezi çocuk ve gençleri üretim ve teknolojiyle buluşturacak, inovasyon yapma yeteneklerini geliştirecek ve girişimci gençleri yetiştirilmesine olanak sağlayacak."

"MÜKEMMELİYET HEDEFİMİZİ YERİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ" 

Konuyla ilgili olarak Bursa İl Millî Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer de merkezin, öğrencilerin ufkunu açarak güçlü inovatif yaklaşımlarla daha nitelikli ve kaliteli bir model oluşturacağını dile getirdi.

Öğrenciler için uygulamalı eğitimin erken yaşlarda başlamasının daha etkili olacağını düşündüklerini kaydeden Sezer, "Çocuklarımıza ve gençlerimize yenilikçi bir ortam hazırlayarak eğitimde mükemmeliyet hedefimizi yerine getirmek istiyoruz." diye konuştu.