Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na (BEBKA) sunulan dijital dönüşüm projesi ajans tarafından onaylanarak 1,2 milyon TL'lik mali destek almaya hak kazandı.

DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLEYECEK EOSB PLATFORMU KURULACAK

Dijital dönüşümde Türkiye'ye örnek olacak önemli bir projeyi hayata geçirmek için harekete geçen EOSB, bu kapsamda "BEBKA 2020 Yılı Mali Destek Programları"na gerçekleştirdiği başvurusu onaylandı ve “Sanayi Kuruluşlarının Entegre Olarak Dijital Dönüşümlerini Hızlandıracak Dijital Dönüşüm Platformunun (Merkezinin) Kurulumu” projesi mali destek almaya hak kazandı.

Proje ile beraber endüstrideki işletmelerin dijital dönüşümünü hızlandırılması, firmaların birbirleriyle entegre bir şekilde dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılmasının sağlanması, dijitalleşme stratejileri belirlemelerine öncülük edilmesi yoluyla işletmelerin rekabet gücünün artırılması amacıyla “EOSB Dijital Dönüşüm Platformu” kurulacak.

"İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAĞIZ"

Söz konusu projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan EOSB Başkanı Nadir Küpeli, platform ile Türkiye'de örneği bulunmayan bir çalışmaya imza atacaklarına dikkat çekti.

Destek tutarı 1,2 milyon TL olan projenin 18 aylık süreçte tamamlanarak 2022 içinde hayata geçirilmesinin planlandığını ifade eden Küpeli, "Bu proje ile, sanayi kuruluşlarının dijital dönüşümünü hızlandırmak, birbirleri ile entegre şekilde dijital dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılmasını sağlamak, dijitalleşme stratejileri belirlemelerine öncülük etmek yoluyla işletmelerin rekabet gücünün artırılması amacıyla bünyemizde bir 'EOSB Dijital Dönüşüm Platformu' kurulacak ve Eskişehir sanayimize kazandırılmış olacak" şeklinde konuştu.

"BİLİNCİ YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Proje sayesinde bölgedeki dönüşüm bilinci ve uygulamalarını yaygınlaştıracaklarını kaydeden Küpeli, platformun kurulmasıyla şirketlerin düşük maliyet ile dijitalleşme sürecine geçişinin sağlanacağını, firmalar arasında ortak bir veri değerlendirme ve geliştirme ortamının oluşturulacağını ve işletmelere stratejik anlamda kılavuzluk eden faaliyetlerde bulunulacağını söyledi.

Projelerinin odaklandığı alanların dönüşümün temel yapısını meydana getiren bulut bilişim, nesnelerin interneti, büyük veri analitiği, veri toplama sistemleri ve sensörler olduğunu dile getiren Küpeli, "EOSB'nin sınırlarını içerecek ve tüm kuruluşların ortak kullanabileceği, yenilikçi bir teknoloji olan LPWAN Düşük Güç Geniş Alan Network kablosuz iletişim ağı ile bu sistemin yönetimini sağlayacak bir yazılım katmanı kurulacaktır. Proje sayesinde, ortak kullanıma açık, maliyet etkin, küçük ve büyük ölçekli şirketlerin tamamında uygulanabilecek gelişmiş bir platform elde edilecektir" ifadelerini kullandı.

"ÖRNEK PROJELERDE OBJEKTİF HAREKET EDİYORLAR"

Küpeli, BEBKA Yönetim Kurulu ve Genel Sekreter Zeki Durak'a teşekkürlerini ileterek, iş birliği içerisinde uyumlu olarak çalıştıklarını ifade etti.

Durak önderliğinde, BEBKA’da hepsi birbirinden başarılı projeler hayata geçmeye başladığını söyleyen Küpeli, örnek projelerin desteklenmesi noktasında son derece özenli ve objektif hareket edildiğini de sözlerine ekledi.