Batman Belediyesi, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığıyla satın alımını gerçekleştirdiği 7 adet Mercedes-Benz Actros 1832L temizlik hizmetleri kamyonunu düzenlenen teslim töreniyle hizmete aldı.

"DAHA ETKİN VE DÜŞÜK MALİYETLERLE YAPACAĞIZ"

Batman Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü sahasında gerçekleştirilen törene; Batman Valisi Hulusi Şahin'in yanı sıra Batman Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin "Araçları belediyemizin mali yapısını güçlendirmek ve hizmet kalitesini arttırmaya yönelik yoğun faaliyetler kapsamında satın aldık. Daha önce ağırlıkla kiralama yoluyla sağladığımız temizlik hizmetlerini yeni satın aldığımız yüksek teknoloji araçlarla daha etkin ve düşük maliyetlerle gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

"SEKTÖRÜNÜN EN MODERN VE GÜVENLİ ARACI"

Mercedes-Benz Türk Kamyon Kamu Satış ve İhracat Grup Müdürü Bülent Tarhan ise, “Batman Belediyesi’nin filosuna eklediği Actros 1832L araçlarımız kamu hizmetleri ve temizlik sektörü için özel olarak tasarlandı. Alçak kabin tasarımı, şoförün geniş görüş açısı ve yüksek yük taşıma kapasitesiyle aracımızı temizlik sektörünün en modern ve güvenli araçlarından biri olarak tanımlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Tarhan konuşmasını, Vali Şahin ve emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

DAHA FAZLA YÜK TAŞIMA KAPASİTESİ VE DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ

Yeni nesil kamyonlar, şehir içi belediye hizmetleri kullanımına yönelik tasarlanan alçak kabin yapıları, şoföre sunduğu geniş görüş açıları ve otomatikleştirilmiş şanzımanları ile 50 km/s’ye kadar hızda, hareketli yayaları algılayarak araca otomatik frenleme sağlayan özellikteki güvenlik sistemleriyle öne çıkıyor.

Araçlar ayrıca, benzerlerine göre 400-500 kg daha fazla yük taşıma kapasitesi ve düşük yakıt tüketimiyle de dikkati çekiyor.

Hizmete alınan Actros temizlik hizmetleri kamyonlarının üç adedi Karba imalatı hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve dört adedi de Erdemli imalatı vakumlu yol süpürge üstyapısı ile sipariş edildiği bildirildi.