British American Tobacco (BAT) Türkiye 2020 yılında 167,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi ve sektöründe en fazla ihracat yapan şirket oldu. 
2020 yılında 30’un üzerinde ülkeye toplam 167,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında sektörlerinde bir kez daha ihracat lideri olduklarını söyleyen BAT Türkiye Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Gökhan Bilgiç, Samsun fabrikasında sürdürdükleri üretim faaliyetleriyle Türkiye'nin ihracat alanındaki dönüşümüne katkı sağlama hedefiyle çalıştıklarını belirtti. 
Üretim ve satış süreçlerinde üstün ürün kaliteleriyle Türkiye’den dünyaya ihraç eden bir anlayış benimsediklerini belirten Bilgiç, ilerleyen dönemde gerçekleştirecekleri ihracatla hem yeni başarılara imza atmayı hem de Türkiye’nin ekonomi ve kalkınmasına sağladıkları katkıyı arttırmayı hedeflediklerini ifade etti. 

TÜRKİYE’DEN 10 PAZARI YÖNETİYOR

Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde bulunan 10 pazarın lideri olarak Türkiye’nin sorumluluklarını genişlettiğini anımsatan Bilgiç, operasyonlarındaki yüksek kalite endeksiyle fark yaratıyor ve bu alanda yenilikçi çalışmalarla sadece ihracat rakamlarını değil, ihracat yaptıkları pazarları da arttırmak için çalıştıklarını söyledi. 2021 yılında Avrupa ülkelerini de ihracat radarlarına aldıklarını belirten Bilgiç, yeni başarılara imza atmayı ve Türkiye’nin ekonomi ve kalkınmasına sağladıkları katkıyı artırmayı hedeflediklerini aktardı.