ANKARA (AA) - Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOSGEB programıyla desteklenecek Başkent Üniversitesi BiyoTek Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) gibi yapıların fikir aşamasındaki projelerin şirketleşme, yurt içi ve yurt dışı pazarlara açılmasıyla büyümesine değin çok sayıda süreçte yol gösterici olacağını söyleyerek, "Bu yapılar, buralarda kurulan şirketleri ekonomik birer aktör haline dönüştürecek." şeklinde konuştu.

Başkent Üniversitesi BiyoTek Teknoloji Geliştirme Merkezine “TEKMER” adının kullanım hakkı tanınmasına ilişkin KOSGEB’de sözleşme imzalandı. Sözleşmeye imzalar, Uzkurt ile Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal tarafından atıldı.

İmza töreninde bi konuşma yapan Uzkurt, Başkent Üniversitesinin KOSGEB'in ilgili programı için müracatta bulunduğunu ve gerekli değerlendirmeler sonucunda, Başkent Üniversitesi BiyoTek Teknoloji Geliştirme Merkezinin kuruluş kararının verildiğini belirtti..

Uzkurt, merkezden Türkiye'ye ciddi katma değerler üretecek, biyoteknoloji, ilaç aşı alanında önemli projeleri kazandıracak firmaların çıkması temennisini iletti.

Program hakkında bilgi aktaran Uzkurt, son dönemde teknoloji geliştirme merkezlerini yeniden modellediklerine dikkat çeerek, şöyle devam etti:

"Bu modelde, teknoloji geliştime merkezlerini özellikle kısa sürede şirket değeri yüksek start-up'ların ortaya çıkmasına zemin hazırlayan mekanlar olarak kurguladık. Bu yapılar özellikle daha fikir aşamasındaki projelerin şirketleşme, yurt içi ve yurt dışı pazarlara açılmasıyla büyümesine kadar birçok süreçte yol gösterici olacak. Bu yapılar, buralarda kurulan şirketleri ekonomik birer aktör haline dönüştürecek."