İSTANBUL (AA) - Abdi İbrahim Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Süha Taşpolatoğlu, "Abdi İbrahim’e ilk geldiğimde başkanım dedi ki 'Süha, hata yapabildiğin kadar hata yap. Hata yapmaktan korkarsan iş yapamazsın.' Hata yapma özgürlüğü çok güzel bir şey." dedi.

Taşpolatoğlu, İstanbul Gençlik Platformu'nun Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlediği Başarısızlık Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, başarı ve başarısızlığın bugün daha çok okul ve iş hayatı için düşünüldüğünü ifade eti.

Başarının aslında mutlulukla ilgili olduğunu belirten Taşpolatoğlu, "Yaptığınız işten mutlu oluyorsanız başarılısınız." dedi.

Kendisinin, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ardından mimarlık okumaya karar verdiğini, aslında mimar da olmak istemediğini ifade eden Taşpolatoğlu, şöyle konuştu:

"O dönemde ne yapacağıma karar veremiyordum. Doktorluk yapmaya devam edebilirdim. Muhtemelen ihtisas sınavını kazanamayacaktım. Kazansam bile iyi bir doktor olamayacaktım. Şunu fark ettim ki bazen ne yapacağını bilmemek, ne yapacağını bilmek kadar önemli. Başarısız bir doktor olduğum için sektör değiştirdim ve keyif alarak çalıştığım ilaç sektöründeyim şu anda."
 

Umarım, hepimizin hayatta hata yapma şansı olur
Süha Taşpolatoğlu, gençlere hitaben, "Hayatınızı, çevrenizi sevdiklerinizi ihmal etmeyin. İş hayatı hayatınızın amacı değil, aracı..." ifadelerini kullandı.

Başarısızlıklardan ve başarısızlıkların anlatılmasından korkulmaması gerektiğini belirten Taşpolatoğlu, "Ben Abdi İbrahim’e ilk geldiğimde başkanım dedi ki 'Süha, hata yapabildiğin kadar hata yap. Hata yapmaktan korkarsan iş yapamazsın.' Hata yapma özgürlüğü çok güzel bir şey. Umarım, hepimizin hayatta hata yapma şansı olur. Bazen başarısızlık dediğimiz şeyler bir sonraki hamlede yeni başarılarımızın ilk adımı olabilir." şeklinde konuştu.

Hayatta sağlık dışında hiçbir şeyin çok aciliyeti yok

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ise Ankara'da yaşayan bir memur ailenin çocuğu olduğunu, hayallerinden hiçbir zaman ödün vermediğini ifade ederek, milli sporcu bursuyla ABD'de "yüzme sporcusu" olarak eğitim gördüğünü, ABD'de sporcu olarak okurken çok yorucu zamanlar geçirdiğini anlattı.

Saran, şöyle devam etti:

"Okuldan sonra Türkiye'ye döndüm. Bir iş adamına zamanında hayallerimi anlatmıştım. Bana 'Oğlum biraz gerçekçi ol, bırak bu saçmalıkları...' demişti. Şimdi geldiğim nokta, o iş adamına kapak oldu. O nedenle arkadaşlarımıza diyorum ki, hayallerinizi kurun ve asla onlardan vazgeçmeyin. Bir de şunu söylemem gerekir; hayatta sağlık dışında hiçbir şeyin çok aciliyeti yok. Kendinizi çok germeyin, bir parça rahat olun."