Başarı hikayeleri ile ilham veren kadınların tecrübelerini paylaştığı "4.Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi" Salt Galata’da gerçekleştirildi.

SEÇKİN JÜRİ BELİRLEDİ, FARKLI KATEGORİLERDE VERİLDİ

“Birlikte Daha İyi Bir Gelecek” ana teması ile Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’nin ana sponsorluğundaki, Hepsiburada'nın desteklediği organizasyonu, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu (Yapder) Derneği organize etti.

Sunuculuğunu Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak ve Tasarımcı-Yazar Meltem Kurtulan'ın üstlendiği, hibrit olarak gerçekleştirilen gecede Opera Sanatçısı Özlem Abacı ve ekibinin coşku kattı.

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

İş dünyası temsilcileri, sivil toplum liderleri, sanatçılar, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan jürinin belirlediği çeşitli kategorilerde, başarılı kadınlar ödüllerindirildi.  

"NESNELERİN İNTERNETİNİN EVRİMİNDE DÜŞEN ROLÜN FARKINDAYIZ"

Zirvenin açılışında konuşma yapan Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Özlem İkiz, firma olarak 25. yıllarında 15 ülkede yurt içi ve yurt dışından 60 bin şirketin dijital dönüşümüne liderlik ettiklerini dile getirdi. Firmalarındaki yöneticilerin yüzde 70'inin, çalışanların ise yüzde 56'sının kadın olduğunun altını çizen İkiz, işe alımdan terfiye kadar, cinsiyete değil, yetenek ve yetkinlik doğrultusunda karar verdiklerini ifade etti.

Yönetim kadrosundan Ar-Ge’ye, yazılımdan müşteri ilişkilerine kadar tüm departmanlarda kadın çalışanlarının görev yaptığını aktaran Özlem İkiz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her şeyin mekanikleştiği ve mesafelendiği günümüzde, duygusal zeka ve deneyim ruhunun daha da kıymetlendiğini düşünüyorum. Nesnelerin internetinin deneyimlerin internetine evriminde, kadına düşen rolün oldukça farkındayız. Analitik düşünme yetenekleri, duygusal zekaları, yaratıcılıkları ve birden fazla işi birlikte yürütebilme yetenekleri olan kadınların, bugün ve gelecekte bilişim başta olmak üzere tüm sektörlerde bu dönüşüme öncü olacaklarına gönülden inanıyoruz. Kurumsal olarak desteklediğimiz girişimci kadın sayısı, ekibimizdeki kadın oranı ve uyumAkademi çatısı altında profesyonel hayata kazandırdığımız kadın stajyerlerin oranında her yıl yüzde 50 oranında bir artış olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz. Elbetteki eşitliğe inanıyoruz, ama kadının dokunduğu her yeri güzelleştirdiğini de yok saymıyoruz. Biz işimizi yenilikçi kadınlara teslim etmeyi, onların bakış açılarını sistemlere dahil etmeyi hızlı öğrendik ve bu konuda kendimizi şanslı hissediyoruz."

GELECEĞİN 7G’SİNİ KADINLAR ŞEKİLLENDİRECEK

Etkinlik kapsamında “Geleceğin 7G’sini (Güç, Gerçek, Güven, Gayret, Girişim, Gelişim) Kadınlar Şekillendirecek” konusu başlığında düzenlenen oturuma her biri alanında güçlü, etkin kadınlar katıldı.

TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk “Güç”, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli “Gerçek”, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik “Güven”, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen “Gayret”, Hepsiburada İnsan Kaynakları Grup Başkanı Duygu Aktaş “Girişim”, Mutlu Metal İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülesin Atalay “Gelecek” ve Ayhan Metal Pres Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Ayhan “Gelişim” başlıklarını anlatan birer konuşma yaptılar. 

Oturumun ardından zirveye katkılarından dolayı Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Özlem İkiz'e, Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu'ya, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer'e, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen'e, Hepsiburada İnsan Kaynakları Grup Başkanı Duygu Aktaş'a, Mutlu Metal İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülesin Atalay'a ve Tasarımcı-Yazar Meltem Kurtulan’a teşekkür plaketleri takdim edildi.  

İŞTE ÖDÜL ALANLAR: