BARTIN (AA) - Bartın'da 600 işçisiyle üretim yapan tekstil fabrikası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde ekonomiye destek için üretimini ve personel sayısını 2 katına çıkarmayı kararlaştırdı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde 2003 senesinden beri faaliyet gösteren ve ürettiği tekstil ürünlerini Avrupa'ya ihraç eden AYTİM Tekstil Fabrikası, üretimini ve personel sayısını arttırma kararı aldı.

Fabrikanın müdürü Hüsnü Aydın, gazetecilere, 2003 yılından beria Bartın'da bulunduklarını ve 600 kişiye istihdam sağladıklarını bsöyledi.

Koronavirüs salgını sürecinde aldıkları önlemler sayesinde üretime kesintisiz olarak sürdürdüklerini belirten Aydın, "Bu süreçte tekrar istihdamımızı artırmak için 600 kişi daha almaya karar verdik. Bu şekilde hem üretimimizi hem de Avrupa'ya ihracatımızı artıracağız."  şeklinde konuştu.

İşe alım sürecinde İŞKUR'un işbaşı eğitimlerinin büyük destek sağladığını vurgulayan Aydın, "Şu an kalifiye olan personelimizi direkt işe başlatıyoruz. İşbaşı eğitimi olarak İŞKUR'un açtığı kurslarla işi bilmeyen personelleri alıp, eğitimlerini verip istihdam sağlamaya devam edeceğiz." dedi.