Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mannan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.  
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Baran, ATO olarak Türkiye ve Bangladeş arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Baran, Bangladeş ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 800 milyon dolar düzeyinde olduğunu belirtti. Bu rakamı hükümetin koyduğu hedefler doğrultusunda 2 milyar dolara çıkarabileceklerini vurgulayan Baran, Türkiye’nin savunma sanayisinde, üretimde, sağlıkta, turizmde ve daha birçok alanda önemli potansiyeli olan bir ülke olduğuna dikkat çekti. Baran, her iki ülkenin birbirini tamamlayan özelliklerinin ortaya çıkarıldığında ve ticarete dönüştürüldüğünde bugünkünden çok daha iyi rakamlara ulaşılmasının mümkün olduğunu belirtti. 

TÜRK İŞ İNSANLARINI YATIRIMA DAVET EDİYOR

Türkiye ile iş birliğini artırma konusunda hevesli ve istekli olduklarını söyleyen Büyükelçi Mannan da, Türkiye'nin savunma sanayisi üretiminde kendini kanıtlamış bir ülke olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için çevrim içi toplantılarla iki ülkenin iş heyetlerinin bir araya getirilebileceğini belirten Mannan, Türkiye ile Bangladeş arasında Tercihli Ticaret Anlaşması yapılması konusunda karşılıklı görüşmelerin devam ettiğini söyledi.
ATO ile Dakka Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalanması için çalışmalara başlama önerisinde bulunan Mannan, Türk yatırımcılarla Bangladeş arasında arabuluculuk görevini üstlenebileceklerini ifade etti. Mannan, Türk iş insanlarını Bangladeş'in özel ekonomi bölgelerine yatırıma davet ettiklerini de sözlerine ekledi.