20 ülkede 100 noktada faaliyet gösteren Bambi Yatak, 2020 yılsonu itibarıyla yurt içi satış noktasını 500’e, çalışan sayısını ise 720’ye çıkardı ve 2020’yi yüzde 65 büyümeyle kapattı.

25 milyon TL yeni yatırımla İzmir Torbalı’da 40 bin metrekarelik kapalı alanda kurulu fabrikasına 30 bin metrekare alan daha ekleyen Bambi, , günlük üretim kapasitesini 800'den bin 500 adete çıkartmak yönündeki çalışmalarına devam ediyor.

Pandemi ile birlikte mobilya sektörüne olan talebin arttığını belirten Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, artan taleple birlikte mağaza yatırımlarını hızlandırdıklarını ifade etti. Yurt içinde 500, yurtdışında ise 100 farklı satış noktasına ulaştıklarını aktaran Gökmen, çalışan sayısını 270 kişi daha arttırdıklarını söyledi.

HER YIL MİNİMUM YÜZDE 50 BÜYÜME HEDEFLİYORLAR

İhracat çalışmalarında Balkan ülkelerine de odaklandıklarını belirten Gökmen, her yıl Bambi Yatak olarak minimum yüzde 50 büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Bu yıl hedeflerinin üzerine çıkarak yüzde 65 büyüdüklerini söyleyen Gökmen, bu noktaya gelmelerinde yaptıkları yoğun iletişim çalışmalarının, doğru pazarlama stratejilerinin, indirim ve kampanyaların etkili olduğunu belirtti.

Tüketicilerin teknolojiyi yataklarda da aramaya başladığına dikkat çeken Gökmen, Ar-Ge ve inovasyona önem vererek müşterin ihtiyaç ve beklentilerine en doğru şekilde cevap verebilmek için teknolojiyi ürünlerine kodladıklarını ifade etti.