ARTVİN (AA) - Artvin Valisi olan Yılmaz Doruk, 2 bin 727 farklı bitki türüyle Türkiye'nin en zengin bölgesi ve arıcılık açısından son derece uygun doğa şartlarına sahip olduklarını belirtti.

Vali Doruk, Şavşat ilçesinde faaliyet gösteren Şavşat Kafkas Arısı Bal Üreticileri Derneğince gerçekleştirilen "Kafkas Arısı" tanıtım organizasyonunda yapmış olduğu konuşma sırasında, Artvin'in arıcılık anlamında özel bir coğrafya ile zengin çiçek florasına sahip olduğunu söyledi.

Artvin coğrafyasının yaklaşık yüzde 57'sinin ormanlarla kaplı olduğuna dikkat çeken Vali Doruk,  sahip olunan 2 bin 727 farklı bitki türüyle  ülkemizin en zengin bölgesi olan Artvin'in, arıcılık açısından son derece uygun doğa şartlarına sahip olduğunu dikkat çekti.

Valilik olarak arıcılıkla geçimini sağlayan üreticilere yönelik her türlü teknik ve maddi desteği sunduklarını belirten Doruk, il çapında arıcılığı geliştirmek amacıyla başta arı üreticileri olmak üzere kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yoğun çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Doruk,, Artvin balının marka haline getirilmesi amacıyla Valilik olarak büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Şavşat Kafkas Arısı Bal Üreticileri Derneği Başkanı olan Temel Şimşek ise dernek olarak tanıtıma katkı sağlamaları amacıyla Şavşat Kaymakamlığı, Artvin Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığına birer Kafkas arılı arı kovanı takdimi yaptıklarını söyleyerek, dernek üyesi gönüllü arıcılar tarafından kovan ve arı bağışında bulunulduğunu aktardı.

İlçeye bağlı Aşağı Koyunlu Köyünde gerçekleştirilen organizasyonda, Vali Doruk'un dışında Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş, Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş ile arıcılar yer aldı.