ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank, Silikon Vadisi'nden 38 milyon dolarlık yatırım alan Türk teslimat sitesi Getir'in başarısını tebrik ederek, "Hedefimiz stratejimizde belirttiğimiz gibi Türkiye'de milyar doların üzerinde değerlemeye sahip Turcorn'lar çıkarmak. Türkiye'nin geleceğinden umutluyuz." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Varank, Silikon Vadisi merkezli girişim sermayesi yatırımcısı Michael Moritz önderliğindeki bir grup yabancı girişimcinin 38 milyon dolar tutarında yatırım yaptığı ve bakanlıktan geçen sene Ar-Ge Merkezi belgesi alan Türk teslimat sitesi Getir'in Ar Ge merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Merkezdeki incelemeleriden sonra değerlendirmede bulunan Varank, Getir'in başarısını kutlayarak, her ne kadar perakende işi yapan bir firma olarak görünse de aslında bir teknoloji firması olduğunu söyledi.

Varank, "Çok önemli bir iddiayla ortalama 10 dakika sürede müşterilerinin siparişlerini yetiştirme hedefiyle yola çıkmış bir firma. Bunun arkasında büyük bir teknoloji var. Onun için burayı bir teknoloji firması olarak ziyaret ediyorum."  dedi.

Getir hakkında daha önce de bilgi sahibi olduğunu, şirketin yurt dışından aldığı yatırımla gündeme geldiğine dikkat çeken Varank, "2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizi ilan ettik. Buradaki en önemli maddelerden bir tanesi de girişimciliğin desteklenmesiydi. Türkiye'de girişimciliği yüzde 90 oranlarında kamu destekliyor. Bunun değişmesini, özel sektörün yeni filizlenen girişimlere yatırım yapmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Varank, Getir'in yatırım olarak yurt dışından aldığı miktarın, Türkiye'deki girişim sermayesi fonlarının bir senelik yatırımına denk geldiğini vurgulayaralk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özel sektörün bu işlere yatırım yapması için bakanlık olarak hem politikaları belirliyoruz hem de elimizden gelen diğer imkanlarla bu alanları destekliyoruz. Biz özel sektöre, taşıdığı küçük risklerin yanı sıra bu işlerin ne kadar büyük fırsatlar getirdiğini anlatıyoruz. Onları girişimcilik sermayedarlığına teşvik edici mekanizmaları geliştiriyoruz. Girişimcilerimiz de kendilerini daha iyi anlatabilmeli, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından fikirlerine yatırımcı çekebilmeli."