Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kırşehir programı kapsamında fabrika ziyaretleri gerçekleştirdi.

İHA VE SİHA'LARIN LASTİKLERİ ÜRETİLİYOR

İlk olarak şehirde 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan Petlas'ın fabrikasını ziyaret eden Bakan Varank, AKO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ve Petlas Genel Müdürü Hakan Yalnız'dan üretim aşamalarına ilişkin bilgiler aldı.

Fabrikanın lastik imalatı birimlerinde incelemelerde bulunan ve çalışanlarla sohbet eden Varank, tesiste çeşitli araçlara yönelik üretimi yapılan lastiklerin sergilendiği alanı gezdi.

Varank'a, fabrikada İHA ve SİHA'ların lastiklerinin de üretildiği bilgisi verildi.

GIDA VE PAKETLEME MAKİNALARI YAPAN FİRMAYI ZİYARET ETTİ

Bakan Varank, ardından Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde bulunan gıda ve paketleme makinaları imalatı gerçekleştiren Uygurlar Makina firmasına ziyarette bulundu.

Firmanın yerli tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiği makinaları inceleyen Varank, yetkililerden bilgi aldı.

SAAT 22.15'TE AÇILIŞ YAPTI

Bakan Varank'ın bir sonraki durağı, ısıtma sektöründe çağın teknolojisine uygun çözümler sunan Wenta'nın Kırşehir OSB'de konumlanan fabrikası oldu.

Şirketin Ahiler Kalkın Ajansı iş birliğiyle hayata geçirdiği yeni yatırımının kurdelesini kesen Varank, "Saat şu an itibarıyla 22.15 oldu. Nadir bu saatlerde kestiğim kurdelelerden. Genelde fabrikaları geziyorum ama kurdele kesmiyoruz. İnşallah şehrimizin ekonomisine bölgemize ülkemize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Fabrika gezisi esnasında üretimi yapılan hidrofor genleşme tanklarına kaynak yapan Varank'ın son olarak da Eraslan Güneş Enerji Sistemleri'nin üretim tesisini ziyaret etti.

Firmanın üretim birimlerinde incelemelerde bulunan Varank, böylece gece gerçekleştirdiği ziyaretleri tamamlamış oldu. (AA)