Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Getir'in Türkiye'nin ikinci unicorn olmasının ardından "2023'e kadar 1 milyar dolar değerlemeyi geçen 10 unicorn yani Turcorn çıkarma hedefine adım adım ilerliyoruz" açıklamasında bulundu.

"HEDEFİMİZE ADIM ADIM İLERLİYORUZ"

Bakan Varank, sosyal medya hesabından Getir'in, Silikon Vadisi merkezli Sequoia Capital ve mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global'ın 300 milyon dolarlık yeni yatırımıyla milyar dolarlık şirket (unicorn) olmasıyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Bakan Varank, "2023'e kadar 1 milyar dolar değerlemeyi geçen 10 unicorn yani Turcorn çıkarma hedefine adım adım ilerliyoruz. Aldığı son yatırımla 2,6 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan Getir, Türkiye'nin 2. Turcorn'u oldu." ifadelerini kullandı.

SIRADA ALMANYA, FRANSA VE HOLLANDA VAR

Çevrimiçi market uygulaması, İngiltere Londra'nın ardından yakın zamanda Almanya, Fransa ve Hollanda'da hizmete başlamayı hedefliyor.

Daha önce dünyada yapılmamış 10 dakikada market ürünleri teslimat modeli fikriyle kurulan firma, ocakta ikinci yatırım turunu 128 milyon dolar ile tamamladı.

İKİ AYDA İKİ TUR TAMAMLADI, 300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM ALDI

Firma, yalnızca iki ay içinde üçüncü turu da tamamlayarak yerli ve yabancı fonlardan 300 milyon dolar değerinde yeni yatırım aldı ve değerlemesini 2,6 milyar dolara yükseltti.

İki ay içinde iki tur tamamlayan firmanın üçüncü turun liderliğini, yeni yatırımcılardan Silikon Vadisi merkezli Sequoia Capital ve mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global üstlendi.

Daha önceki tura katılan 8 fondan 7'si de son turda yer aldı. (AA)