ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan  Mustafa Varank, dünyada ticaret savaşları konuşulurken, ülkelerin birbiriyle ilişkilerini geliştirmesinin daha önemli ve faydalı olduğuna inandıklarını söyledi.

Bakan Varank, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Halid Nasır Abdullah el-Roudan ile beraberindeki heyetle Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne (ASO 1. OSB) ziyaret gerçekleştirdi.

İki bakan ilk olarak elektrikli ticari araçlar ve raylı sistemler üretimine yönelik çalışma yapan Bozankaya AŞ'nin üretim merkezinde ide ncelemelerde bulundu.

Varank ile  el-Roudan, Bozankaya AŞ'nin ürettiği araçlar ve sistemlere ilişkin bilgi aldı, sonrasında ise konuk bakan firma tarafından üretilen elektrikli otobüs Sileo ile test sürüşü gerçekleştirdi.

İncelemelerinin ardından gbasın mensuplara açıklama yapan Varank, Kuveytli mevkidaşı ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'deki sanayi altyapısını incelemek üzere OSB ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Varank, iki ülke arasındaki iş birliğini ileri seviyelere taşımak istediklerini belirtti.

Bakan Varank ve el-Roudan, ASO 1. OSB'de son olarak iş makineleri için yedek parça üretimi yapan Assan ASP'yi de ziyaret etti.