KONYA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank, Türkiye'nin sanayisinin yalnızca 3'te 1'inin organize sanayi bölgelerinde (OSB) faaliyet gösterdiğini söyleyerek, sanayinin geri kalanının bu alanlara taşınması için çalıştıklarını dile getirdi.

"11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında Konya'da fidan dikme organizasyonuna katılan Bakan Varank, kentte çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Varank, Konya temasları kapsamında ilk önce ASELSAN'ın silah sistemleri tesisinin yatırım arazisinde çeşitli incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi edindi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 firmanın üretim merkezlerini ziyaret eden Varank, ilk olarak bebek maması üretimi gerçekleştiren Demirpolat Şirketler Grubu'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Varank, daha sonra krank mili üretimi yapan Genmont Krank ile plastik üretiminde faaliyet gösteren Şekeroğlu Plastik firmalarında incelemeler yaptı ve yetkililerden faaliyetlerine ilişkin bilgi edindi.

Yük kaldırma ekipmanı üretimi yapan Hidrokon AŞ'yi de ziyaret eden Varank, firmanın üretimini yerinde inceledi. Varank, TÜBİTAK desteklerinden faydalanılarak üretilen, 100 ton kaldırma kapasiteli AT4100 model vincin direksiyonuna geçerek deneme sürüşü gerçekleştirdi.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Varank, il ziyaretlerindeki en önemli amaçlarının, sanayiciler, üreticiler ve girişimcilerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmak ve sorunlarına çözüm geliştirmek olduğunu belirtti.

Varank, ASELSAN'ın, silah sanayisine yönelik Konya'da çok önemli bir yatırımı olacağını vurgulayarak, "ASELSAN'ın silah sistemleri yatırım arazisinin etrafını da Türkiye'nin önemli endüstri bölgelerinden biri haline getirmek için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Gerekli işlemler bittikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyu arz edeceğiz, inşallah burayı endüstri bölgesi olarak ilan edeceğiz. Konya'da yüksek katma değerli üretimde önemli bir adımı daha atmış olacağız." şeklinde konuştu.