BURSA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank,  Bakanlık olarak sanayi ve teknoloji hamlesinde Bursa'ya son derece önem verildiğini ve Bursa'nın altyapısıyla, sanayisiyle Türkiye'de katma değerli üretime katkı sağlayabilecek en önemli şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Varank, ilk olarak model, döküm ve talaşlı imalat hizmetleri veren İğrek Makine Döküm AŞ'nin üretim merkezinde incelemeler yaptı.

Sonrasında çelik üretimi gerçekleştiren Çemtaş Çelik Makine AŞ'yi gezen Varank, ardından sac işleme makinaları üreten Ermaksan Makine Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Ar-Ge ve üretim merkezini ziyaret ederek, buradaki çalışmalarla ilgili olarak bilgi aldı.

Varank, sac işleme makinaları ile raylı sistemler üretimi yaapn Durmazlar Makine AŞ'ye de bir ziyaret gerçekleştirerek, firmanın ürettiği ve İstanbul Eminönü-Alibeyköy hattında kullanılması amaçlanan yerli tramvayın vatman kabinine geçerek test sürüşü yaptı.

Bakan Varank, son olarak elektrikli hizmet araçlarının üretimini yapan Tragger firmasının üretim merkezini gezerek, deneme sürüşü yaparak araçlara ilişkin bilgi edindi.

Öte yandan Varank, Bursa ziyareti kapsamında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı'na (BUTAL) da bir ziyaret gerçekleştirdi.

Malzeme, tekstil, kimya, çevre, gıda ve tarım kimyası alanlarında kamu ve özel sektör kuruluşları, üniversitelerle Ar-Ge merkezlerine hizmet veren laboratuvarda incelemeler yapan Varank, burada yapılan çalışmalara ilişkin olarak TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş'tan bilgi edindi.