Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, 2021 yılı bütçe görüşmelerine katıldı ve ekonomi hakkında açıklamalarda bulundu. Makro ekonomik istikrar, finansal istikrar ve fiyat istikrarına çok önem verdiklerini vurgulayan Elvan, yol haritalarının genel çerçevesini bunların oluşturduğunu belirtti.

STK’lar ve iş dünyasıyla bir araya gelip, dinleyeceğini aktaran Elvan; “Ortak akılla gerekli düzenlemeleri yapacağız. İstişareye sonuna kadar açık olacağız. Hiçbir vatandaşımızın kafasında en ufak bir kaygı olmasın. Kapılarımız 24 saat açık olacak. Türkiye, yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi olsun istiyoruz. Bu noktada atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Merkez Bankası Kanunu açık, elbette bağımsızdır. Bu konuda daha fazla söyleyecek bir şeyim yok.” dedi.

TOPARLANMA EĞİLİMİ DEVAM EDECEK

Ekonomik aktivitedeki toparlanma eğiliminin devam edeceğini belirten Lütfü Elvan: “2020 yılının ikinci yarısında ekonomik aktivitede görülen toparlanma eğiliminin devam ederek 2021 yılında da sürmesi ve büyümenin hem yurt içi talep hem de yurt dışı talep kaynaklı, dengeli bir görünüm sergileyerek yüzde 5,8 seviyesinde gerçekleşmesi hedeflenmektedir.” dedi.