LONDRA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Nuri Ersoy, İngiltere'den Türkiye'ye tatil satışlarının geçen seneye nazaran ciddi oranda artış gösterdiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Bakan Ersoy'un, Londra'da gerçekleştirilen WTM (Dünya Seyahat Pazarı) Uluslararası Turizm Fuarı’na katıldığı, bu bağdamda gündeme ve fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bildirildi.

Açıklamaya göre, iflas eden İngiliz havayolu şirketi Thomas Cook'un Türkiye'de 850 bin yolcusunun mevcut olduğu ve bu kaybın önceleri sektörde endişe yarattığını anımsatan Bakan Ersoy, "Biz buradan doğan 850 bin koltuğun yerine 1,3 milyon yeni koltuğu devreye sokarak bu açığı kapattığımızı söylemiştik. Bunun olumlu sonuçlarını bu fuarda görüyoruz." şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının 636 metrekarelik standını da gezen Ersoy, İngiltere'den yapılan tatil rezervasyonlarıyla ilgili olarak, "Geçen seneye nazaran satışlarda ciddi artışlar var. İngiltere’den artışlar oldukça yoğun." yorumunda bulundu.

Ersoy, fuar kapsamında TUI, Easyjet ve Jet2 gibi tur operatörlerinin yöneticileriyle de buluştu.

Türkiye’nin geçen seneye 18 milyon dolar olan tanıtım bütçesini bu sene toplam 72 milyona çıkardıklarını anımsatan Ersoy, 2020 itibarıyla da bu bütçeyi 180 milyon dolara ulaştıracaklarını açıkladı.