İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen eğitim teknolojileri fuarı BETT Show’a katılan Bahçeşehir Koleji, STEM eğitim sisteminin tanıtımını gerçekleştirdi. 

BAU Global bünyesinde katıldığı fuarda Türkiye’de önderliğini yaptığı STEM eğitimi ile ilgili bilgiler paylaştı.

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, STEM eğitiminin öncüsü olduklarını, Türkiye’de bu eğitimi hayata geçiren ilk eğitim kurumlarından olduklarının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenciler STEM ile bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarının tamamından faydalanmayı ve bunları hayatta karşı karşıya kaldıkları sorunları çözmek amacıyla birlikte kullanmayı öğreniyorlar. Endüstri 4.0’a doğru giden dünyadaki önde gelen ülkeler de bu eğitime çok değer veriyorlar. Bu nedenle STEM eğitiminin ayrıntılarını çeşitli ülkelerden gelen eğitimcilerle bu fuarda anlatıyoruz. Ayrıca yeni teknolojileri ülkemize kazandırmak üzere bilgi ediniyoruz.”

6 SAATTE ROBOTİK KOL GELİŞTİRDİLER

Yücel, yöneticiler, akademisyenler ve öğretmenlerin yanı sıra Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin robotik takımlarından beş öğrencinin de fuarda olduğunu söyleyerek, İstanbul’da kuyuya düştükten sonra günlerce kurtulmayı bekleyen Kuyu Köpek’i hatırlattı.

Yücel, öğrencilerinin köpeği kurtarmak için 6 saat gibi kısa bir sürede robot kol geliştirdiğini ve bunun Türkiye’nin yanı sıra dünyadan da takdir gördüğünü ifade etti.

Fuarda öğrencilerin köpeği kurtarmak amacıyla geliştirdikleri robotik kolu da anlattıklarını kaydeden Yücel, bunun STEM uygulamasının başarısının ve hayata yansımasının en iyi örneği olduğunun altını çizdi.