Aydın'ın Kuyucak ilçesinde kadın girişimci Yasemin Korkut'un, Bilara markasıyla satış yapan Anadolu Gıda firmasının meyve sebze kurutma tesisi düzenlenen törenle açıldı.

KOSGEB'DEN ALDIĞI DESTEKLE İLK İŞLETMESİNİ KURDU

Korkut'un, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'ndan aldığı 400 bin TL'lik destek ile geliştirerek büyüttüğü tesisin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Emine Sare Aydın, Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Kuyucak Kaymakam Vekili Sedat Sırrı Arısoy ve Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk katıldı.

Korkut, Kurtuluş Mahallesi'nde babasına ait bahçedeki incirleri kurutup sosyal medyada satışını yaparken 2 yıl önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'ndan 90 bin TL'lik destek aldığını ve 200 metrekarelik işletmesini kurduğunu ifade etti.

"HEDEFİMİZ İHRACAT YAPARAK ÜLKEMİZİ DÖVİZ KAZANDIRMAK"

KOSGEB desteğinin ardından son olarak da TKDK'den aldığı 400 bin TL'lik destek ile tesisini büyüten Korkut, günlük 1,5 ton olan kurutma kapasitelerini 5 tona ulaştırdıklarını söyledi.

Hedefllerinin ihracat olduğunu dile getiren ve ürünlerini yurt dışına göndererek Türkiye'ye katkı sağlamak istediklerinin altını çizen Korkut, "İhracata yönelik bu desteği almamız çok önemliydi. Hem tesisi yeniledik hem de makina sayımızı artırdık. 7 ay gibi bir sürede bitirmiş olduk. Devletimizin kadın girişimcilere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kadınların başaramayacakları bir işin olamayacağına vurgu yapan Korkut, kadınları devletin verdiği desteklerden yararlanmaya davet etti. (AA)