Kipaş Holding, Aydın’ın Söke ilçesinde yer alan 658 dönüm alan üzerine dev kağıt fabrikası kuruyor. 1700 kişiye istihdam sağlanacak olan bu proje için 550 milyon dolar değerinde yatırım bedeli ayrıldı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, “Kağıt fabrikası 550 milyon değerinde önemli bir yatırım. İkinci makine geldiği zaman yatırım bedeli 700 milyon doları aşacak. Bu proje için çok heyecanlıyız. Türkiye’nin ihtiyacı olan önemli bir projeydi. Bu proje sayesinde 300 milyon dolar ithalat ortadan kalmış olacak. Ayrıca 200 milyon ihracat rakamına ulaşmayı planlıyoruz. Fabrika kendi alanında Avrupa’nın en büyük tesisi olacak” dedi. 

“MART AYINDA ÜRETİME BAŞLAYACAK”  

Yatırımın detayları ve hedefleri ile ilgili kapsamlı bilgiler veren Öksüz, “Kağıt fabrikasının mart ayında üretime başlaması planlanıyor. Holdingimiz Kahramanmaraş merkezli olup enerjiden tarıma, çimentodan kağıda kadar birçok sektörde faaliyet gösteriyor. Kağıt sektöründeki ilk yatırımımızı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirmiştik. İkinci durağımız ise Aydın oldu. Tesiste yılda ortalama 730 bin ton kağıt üretmeyi planlıyoruz.  Kullandığı teknoloji ve kapasite anlamında dünyanın önde gelen kağıt fabrikalarından biri olarak gösterilen tesis, kendi enerjisini de üretecek. Arıtma tesisi de tamamlanan fabrikada ağırlıklı olarak Türkiye'nin ithal ettiği kağıtlar üretilecek.” dedi.  

NİŞASTA FABRİKASI YATIRIMI YOLDA 

Kipaş olarak yatırımcı bir grup olduklarını ifade eden Öksüz, "Paramız oluştukça sürekli ülkemize yatırım yapmak istiyoruz. Yatırımlarımızın da çoğunda Allah'a şükür başarılı olduk. Bu prensiplerle hareket ediyoruz. Ortaklarımızla uyum içinde hakka, hukuka riayet ederek, istişareye önem vererek ülkemizin ihtiyacı olan yatırımlarla büyüyoruz. Bundan da çok mutluyuz." diye konuştu. (AA)