Aydın Ticaret Odasında düzenlenen Enerji Koordinasyon Toplantısında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aydın'a son 18 yılda enerji ve madencilik alanında 4,66 milyar liralık yatırım yapıldığını, bu yıl da 400 milyon liralık enerji ve madencilik yatırımı yapılacağını söyledi.

Aydın'ın son yıllarda hem bölgenin hem de Türkiye'nin hızla gelişen kentleri arasında yer aldığına dikkat çeken Bakan Dönmez, 2000'li yılların başında enerji ve madencilik alanında sadece 9,2 milyon liralık yatırım yapılıyorken geçen yıl bu rakamın 460 milyon lira seviyesine çıktığını söyledi.

İLİN 1496 MEGAVATLIK KURULU GÜCÜ VAR

Toplam 18 yıllık süreçte de bu alanda yaptıkları yatırımların tutarının da 4,66 milyar lira olduğunu, bu yıl da yaklaşık 385-400 milyon liralık bir yatırım yapılacağını ifade eden Dönmez, bunun 300 milyon liralık kısmının elektrik dağıtımıyla 50-60 milyon liralık kısmının da doğalgaz dağıtımıyla ilgili yapılacağını belirtti. İlde 1496 megavatlık bir kurulu gücün olduğunu kaydeden Dönmez, kentin elektrik üretiminde de ciddi bir potansiyel barındırdığını da vurguladı. (AA)