Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, baldan, süte, kestaneden, incire tarım ürünleriyle tanınan ve potansiyelinin üçte birini kullanan Aydın’ın, markalaşarak ihracatını, 3 milyar dolara çıkarabileceğini söyledi.

Aydın Valiliği ile Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda kentin atağa kalkması için hayata geçirilecek yeni yol haritası masaya yatırıldı.

Fabrika yapan makineler ürettiklerini, Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde, yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını ve seramik üretiminde çok önemli bir mesafe aldıklarını belirten Köşger şöyle konuştu:
 "Bütün bunlarla Aydın, 700 milyon dolarlık bir ihracat yapar hale geldi. Hedefimiz Aydın'ın ihracatını 3 milyar dolara çıkarmak. Kent olarak ortaklaşa yeni hedefe kilitleniyoruz.

22 Avrupa ülkesinin büyükelçisini kentte ağırladık. Çin büyükelçisini davet ettik. Çin zeytin yağını başka ülkelerden alıyormuş, bundan sonra Aydın'a yönelecek. Hatta orada bir öneri geldi ve Asya büyükelçilerinin de davet edilmesi gündeme geldi. Asya'dan her yıl 140 milyon turist dünyayı geziyor. İlk etepta bunun 1,4 milyonunu Aydın'a getirsek kentin turizmde çehresi değişir."