Yangın söndürme ve algılama sistemlerine dair sektör ihtiyaçları çerçevesinde ürün tedariği, tasarım, montaj ve bakım hizmetleri vermek amacıyla tecrübeli ve konusunda uzman mühendisler öncülüğünde 2019 yılı başında kurulan AY-SO Teknik,engel tanımayan, kendine özgü ve yenilikçiliği bir yaşam felsefesi olarak benimsemiş uzman kadrosu ile sektörde en iyisini sunmayı amaç edidi. “Geleceğiniz için çözümlerde tek durak" ilkesi ile müşterilerine satış öncesi ve sonrasında müşteri odaklı bir yaklaşım ile en güvenilir hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyleyen AY-SO Teknik Genel Müdürü Ahmet Kahraman ile yeni projeleri ve hedefleri üzerine konuştuk...

Öncelikle sizi ve firmanızı biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

AY-SO Teknik, yangından korunma sistemleri konusunda uzman bir mühendislik firmasıdır. Kurucusu olarak ben de lisans eğitimimi makine mühendisliği bölümünde tamamladım. Yangın sektöründe 15 yılı aşkın süre edinmiş olduğumuz tecrübe ile AY-SO Teknik firması İstanbul merkezli olarak kurulmuştur. Tasarım, projelendirme, ürün tedariki, danışmanlık, montaj, bakım ve servis konularında iş ortaklarımıza destek veriyoruz. Sistem tasarımı için yapılan saha keşfi neticesinde, projelendirme hizmeti de sunuyoruz. Uygulanacak projede gerekli tüm ürünleri tedarik ederek, talep edilmesi durumunda bu ürünlerin montajını gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimize devreye alma, danışmanlık ve periyodik bakım hizmeti sağlıyoruz. Sulu söndürme, köpüklü söndürme, gazlı söndürme sistemleri ve yangın pompa sistemleri uzmanlık alanımız olup, tüm projelerimizde, tedarikini sağladığımız ürünleri UL, FM, VDS, EN, ISO gibi uluslararası güncel standartlara uygun olarak iş ortaklarımıza sunmaktayız.


AY-SO Teknik firmasının sektördeki ve bugün geldiği noktayı anlatır mısınız?

AY-SO Teknik 2019 yılı başında kurulmuş olup, kısa süre içinde kaliteli hizmet anlayışı, kolay ulaşılabilir ve çözüm odaklı olması sebebiyle sektörün önde gelen isimleri arasında yer almıştır. Ekonomik kriz ve küresel pandeminin etkisini azaltmak adına endüstriyel yöndeki faaliyetlerimizi arttırmamız ile birlikte, özellikle ambalaj, kağıt, ilaç, rafineri, çimento, ve tersane gibi endüstriyel tesislerde müşterilerimizin çözüm ortağı olduk. Sektörün taleplerini karşılamak üzere yenilikçi ve enerjik çalışma prensibimizle yeni ürün ve distribütörlük çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz.

Yeni ürün çalışmalarınız ve distribütörlükleriniz ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Yangın sektöründeki talepleri dikkate alarak, Waterfall Yangın Pompaları-BAE firması ile UL Listeli ve FM onaylı yangın pompası ürünlerinin distribütörlük anlaşmasını imzaladık. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, uçtan emişli, yatay bölünebilir gövdeli ve dikey türbin tipli olmak üzere, 50pm’den 3500 gpm’e kadar UL listeli ve FM onaylı olarak, teslim süresi avantajı ile yangın pompası tedariki sağlıyoruz. Waterfall firması ile yapılan anlaşma neticesinde Türkiye’nin yanı sıra, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Irak olmak üzere bölge distribütörlüklerini üstlendik. Bu anlaşma ile bu bölgelerdeki faaliyetlerimiz hız kazandı. Yangın pompasının yanı sıra A.B.D. menşeili Elkhart Brass markalı köpük ve su monitörlerinin satışı ile ilgili distribütörlük anlaşması yapıldı. Manuel, kendinden salınımlı ve uzaktan kumandalı çeşitleri ile yaptığımız bu anlaşma bizi endüstriyel tesislerin ihtiyaçları için önemli bir işbirlikçisi konumuna getirdi.

Son olarak 2022 yılı planlarınız ve hedefleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

AY-SO Teknik olarak, kurumsal ve teknik alt yapımız ile yangın korunum sistemlerindeki ihtiyaçları belirleyerek sektöre yön vermek hedefindeyiz. 2022 yılı içinde sektör paydaşlarımız ile bir araya gelebilmek ve yerli-yabancı yeni firmalar ile tanışıp iş hacmimizi arttırmak amacıyla endüstriyel ve yangın güvenliği ile ilgili sempozyum ve fuarlarda katılımcı olmaya devam edeceğiz. "Geleceğiniz için çözümlerde tek durak" ilkemiz ile müşterilerimizin bizi bir uzantısı olarak gördüğü, global düzeyde en kaliteli ürünleri tedarik edebileceği ve güvenilir teknik süpervizörlük hizmeti alabileceği partnerlik ilişkisi yürüteceğiz. Tüm bu hizmetleri uluslararası standartlara hâkim sertifikalı mühendis ve teknisyen kadromuz ile profesyonel sunmaya devam edeceğiz.









 

TARIMDA ÇEVRE DOSTU VE EKONOMİK ÇÖZÜMLER TARIMDA ÇEVRE DOSTU VE EKONOMİK ÇÖZÜMLER