Japon Yazaki, Avrupa’daki ikinci, Türkiye’deki ilk tasarım merkezini kurmaya hazırlanıyor.  Akademik destek almak için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında üniversite ile ortak projeler de hayata geçirilecek.

Bugün imzaladıkları bu protokolün yeni bir başlangıç olacağını söyleyen Yazaki Systems Technologies Turkey Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Kohichi Noguchi, ileride yapacakları yatırımlar ve projeler için Bursa Uludağ Üniversitesi ile birlikte çalışmak istediklerini belirtti.

AVRUPA’DA TESCİLLENDİ

245 bin çalışanı bulunan Yazaki’nin Türkiye’de 1995 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini, bugün 7 bin kişilik bir organizasyona ulaştıklarını aktaran Firma Genel Müdürü Ergün Yıldırım da, Mühendislik Merkezi’ni Avrupa’da tescillendirdiklerini ve Avrupa’nın ikinci en büyük mühendislik merkezinin Türkiye’de kurulacağını söyledi.

Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi noktasında üstün bir gayretle çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, bu amaçla ULUTEK Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’ni yeniden yapılandırdıklarını ve önemli bir ivme yakaladıklarını kaydetti.