BADHOEVEDORP (AA) - Faaliyetlerini Olpak, DEİK çatısı altında yürüten Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından gerçekleştirilen DTİK Avrupa Buluşması'nda konuşan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, iş birliği ve istişarenin önemini vurgulayarak,  "Dostluğumuz ve sıcak ilişkilerimizin desteğiyle birlikte istişare ederek, kurduğumuz kuvvetli iş birliklerimizi ortaya koyduğumuz zaman, yeteneklerimiz biraz daha anlam kazanıyor. Özellikle de zor zamanlarda ortaya koyduğumuz birliktelik ve dayanışma gerçekten takdire şayan."  şeklinde konuştu.

Olpak, Avrupa'daki iş insanlarının "gurbetçi" statüsünden çıkarak, çok daha önemli yerlerde ve işlerinde daha çok daha profesyonel şekilde Türkiye'nin gururu olduğuna işaret edrek, şöyle dedi:

"Hepimiz biliyoruz ki, sizlerin Avrupa'daki ve tüm dünyadaki güçlü varlığı hem bizzat sizler için hem de Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirme ve güçlendirme açısından çok önemli bir fırsat. Birlikte gerçekleştireceğimiz iyi niyetli ve sonuç odaklı çalışmalarımızın, zaman zaman bazı ülkelerle aramızda anlaşmazlığa neden olan tüm olumsuzlukları bertaraf edeceğine inanıyorum. İnanıyorum ki, sizlerle bu dönme de yaptığımız bu çalışmalar neticesinde, diasporamızı ve DTİK'i tüm dünyaya duyurarak, daha önemli başarılara birlikte imza atarak, adım adım ilerleyeceğiz."