Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin sanayi üretim verileriyle ilgili olarak "Yıllık performansımızla, Avrupa'da üretimini en fazla artıran ülke olduk." dedi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 2020 Eylül ayı sanayim üretim endeksi verilerini değerlendiren Bakan Varank, yıllık endekste, ara malı ve sermaye malı üretimindeki çift haneli artışın büyüme dinamiği açısından pozitif yönde olduğuna dikkati çekti ve Türkiye'nin yıllık performansı ile Avrupa'da üretimini en fazla artıran ülke olduğunun altını çizdi.

ÜRETİMDE YILLIK YÜZDE 8,1'LİK ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Sanayi üretiminin eylül ayında aylık yüzde 1,7, çeyreklik yüzde 7,7 ve yıllık bazda yüzde 8,1 arttığına işaret eden Bakan Varank, ara malı ve sermaye malı üretimindeki çift haneli artışın büyüme dinamiğine göre olumlu olduğunu söyledi.

Grafik ile sanayi üretiminin sektörel açıdan da tablosunu gösteren Bakan Varank, yıllık bazda, ara malı üretiminde yüzde 10,9, sermaye malında yüzde 10,4, dayanıklı tüketim malında yüzde 16,2, dayanıksız tüketim malında yüzde 2,4, enerjide ise yüzde 2,5 artış olduğu bilgisini paylaştı. (AA)