Alman otomotiv üreticisi Audi, tamamen elektrikle çalışan ilk SUV aracı e-tron’un üretimine başladığını açıkladı. Goodyear, modern ve yenilikçi tasarımıyla öne çıkan bu yeni model için 265/45R21 ebatlı Eagle F1 Asymmetric 3 SUV lastiklerini tedarik ediyor.

Audi e-tron SUV için tercih edilen lastikler, Alman otomotiv firmasının kilometre performansıyla ilgili iddialı taleplerini karşılıyor. Elektrikli araçlar içten yanmalı motorlu araçlara göre daha yüksek torkla çalıştıkları için, elektrikli araçlardaki lastikler %25 oranda daha çok yıpranıyor, ancak Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV lastiklerinin üstün teknolojisi yapısıyla, bu sorun ortadan kalkıyor.

Mükemmel frenleme ve daha iyi yol tutuşu sunan Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, Aktif Fren Teknolojisi (Active Braking Technology) sayesinde fren mesafesi ıslak ve kuru zeminde rakiplerine kıyasla 1,2  metre daha kısa fren mesafesi sergiler. Üretiminde kullanılan üstün teknolojisi sayesinde Eagle F1 Asymmetric 3 SUV yüksek hızlarda dahi mükemmel yol tutuşu ve virajlı yollarda en üstün manevra kabiliyeti sağlayarak dış yüzeydeki aşınmayı azaltıyor. Bu teknolojik özellikler UHP Soğutucu Yastık Katmanı (Cool Cushion Layer) ile birleşince lastiklerin yol tutuş performansı artarken yuvarlanma direnci düşüyor.

Tüm bu üstün özelliklerinin yanı sıra Audi e-tron’da yer alan lastiklerde Goodyear’ın SoundComfort Teknolojisi kullanılıyor ve bu teknoloji araç içi sesi yarı yarıya (4 dB’ye kadar) azaltıyor. Birçok elektrikli araçta yoldan kaynaklanan sesler araç içinde sese neden olduğundan, Goodyear lastiklerinin elektrikli araçlar için mükemmel bir seçim olduğu görülüyor.