ANTALYA (AA) - Türkiye'nin dört bir köşesinde faaliyet gösteren başarılı tarım girişimleri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Growtech Tarım İnovasyon Ödül Töreni ile ödüle layık görüldü.

Dünyanın en büyük örtü altı (seracılık) tarım sektörü fuarı olarak nitelendirilen Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, 130'u aşkına ülkeden katılımla Antalya Expo Center'da gerçekleştirildi.

Fuar kapsamında her sene olduğu gibi bu sene de ülke genelinde tarım alanında çalışmalar yapan başarılı işletmelere ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri verildi.

Bu sene 12’nci kez gerçekleştiielen etkinlikte; "Sera Teknolojileri ve Sulama", "Tarım Makineleri ve Teknolojileri", "Tarımsal Bilişim", "Bitki Besleme ve Koruma", "Tohum, Fide" olmak üzere 5 kategoride 6 ödül verildi.

Kırk bir proje arasından seçici kurul tarafından belirlenen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri’ni kazanan şirketler şöyle sıralandı:

Ayrıca; bu seneseçiçi kurul bir projeyi Özel Ödül Kategorisi’nde değerlendirmeye aldı.

Ödül kazanan projele sahipleri, ödüllerini Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve ATSO Başkanı Davut Çetin’den teslim aldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Antalya'nın Türk turizmi ve tarımı için önemli bir lokomotif olduğuna dikkat çekerek, şehrin başarılarının günden güne arttığını belirtti.