ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamınsa ticaretin devamı için süreci kolaylaştıracak adımları atmaya devam edeceklerini söyledi.

Oda tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Pandemi Koordinasyon Masası toplantısı Baran'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Baran toplantı sırasında yaptığı konuşmada, Kovid-19'la mücadele sürecinde üyelerinin gündeme getirdiği bütün konuları değerlendirdiklerini dile getirerek, "Ticaretin devamı için süreci kolaylaştıracak adımları atmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kovid-19 ile mücadele sürecinde iletişim ve koordinasyonun önemine vurgu yapan Baran, ATO'da kurulan Pandemi Koordinasyon Kurulu sayesinde üyeleriyle daha sağlıklı, etkili, doğru iletişim ve koordinasyon kurulabileceklerini, çözüm sürecinde daha hızlı hareket edebileceklerini dile getirdi.

Toplantıda, ATO üyelerinin sektörel talepleri ve salgınla mücadele sürecinde yapılacaklar konuşuldu.

Ayrıca Ankaralı firmaların ucuz ve kolay maske temin etmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi ile irtibata geçilmesine karar verildi.

Salgın sürecinde reel sektörde yaşanan iş hacmindeki daralma konusunun da ele alındığı toplantıda, ATO üyelerinin finansman ihtiyacıyla ilgili de değerlendirme yapıldı.

Toplantıda, ATO'nun geçmiş dönemde üç kez en büyük kaynağı aktardığı Nefes Kredisi'nin uzun vadeli ve düşük faizli finansman olarak üyelere kullandırılması için çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı.