ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyelerinin yer aldığı heyet, Kurtuluş Savaşı'nın  dönüm noktalarından birisi olan Polatlı-Duatepe'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. 

ATO tarafından  yapılanybasın açıklamasına göre, "Duatepe Yeniden Diriliş" programı kapsamında bölgeye yılın son ziyaretini yapan heyet, Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Müzesi'ni'ne gitti. Sakarya Zafer Anıtı'na da ziyarette bulunan heyet, şehitlikte saygı duruşunda bulundu.

ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay yaptığı açıklamada, "Ziyaret esnasında milli havayı ciğerlerinde hissettiklerini vurgulayarak,   Kurtuluş Savaşı'nın  önemli bir dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin yaşandığı  bölgeyi yakından inceleme imkanı bulduklarını söyledi.

ATO'nun organizatörlüğünde bu sene yaklaşık 3 bin öğrencinin Duatepe'ye ziyarette bulunduğunu bildiren hatırlatan Aktay, gençlerimizin atalarımızın verdiği milli mücadeleyi kavraması ile gençlerimizin bu ruhu benimsemesi ve milli bilincin oluşturulabilmesi o için bu toprakların ziyaret edilmesini sağladıklarını vurguladı.