ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Baran, 2019’da zenginleştirilmiş bir vizyonla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

ORTAK AKIL...

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, ATO'nun 2019 yılına ait çalışma programını "ortak akıl" ile oluşturduklarını, böylelikle Ankara'nın ekonomisine yön verecek projeleri de hayata geçireceklerini bildirdi.
Ankara ekonomisinde gelecek on yıl için izlenecek yol haritasının belirlenebilmesi amacı ile "Başkent İktisat Kongresi" düzenlenmesi için hazırlık çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Baran,

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER, "CE"

"Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi"nin ikincisini gerçekleştireceklerini, "4. Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları", "Ankara'nın Enleri Ödül Töreni", "Ankara İhracat Çalıştayı" ve "Ticaret Ataşeleri Buluşması" gibi yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte büyük çaplı organizasyonlara imza atacakları ifadelerini kullandı.

LOJİK360 PROJESİ

Baran, iç ve dış ticaretin artırılmasına yönelik "Bölge Masaları" ile "Sektör Masaları" kurmak için de çalışmalara başladıklarını vurguladı. LOJİK360 Projesi 2019'da hayata geçirilecektir. Bu anlamda bu projeyle yük taşımacılığında verim artışı, 4,9 milyar dolar yakıt tasarrufu, karbondioksit salınımında azalma, istihdama ile tesisleşmeye katkı sağlanmasını hedeflediklerini” ifade etti.