Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, atıl durumdayken devraldıkları fabrikayı üretim tesisine dönüştürerek istihdama katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

ENTEGRE ET VE BAKLİYAT PAKETLEME TESİSLERİ KURULACAK

Yazılı bir açıklama yapan Ekicioğlu, Ankara-Kayseri kara yolunda bulunan ve 200 dekar alanda kurulu atıl fabrikayı satın aldıklarını, entegre et tesisi ile bakliyat paketleme tesisi kurmak için proje hazırladıklarını söyledi.

Söz konusu üretim tesisleri için farklı belediyelerle iş birliği gerçekleştirmeyi planladıklarının altını çizen Ekicioğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Başdanışmanı Gökhan Günaydın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELPA A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Değerli ile tesislerin kurulacağı alanı ziyaret ettikleri bilgisini paylaştı.

Kırşehir Belediye Başkanı, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve misafirlerin fabrika alanında incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

"10 BİN AİLEYE DOKUNACAK ÖRNEK BİR PROJE OLACAK"

Projenin hayata geçirilmesiyle beraber Kırşehir ile Sarıyahşi, Bala, Kaman başta olmak üzere, çevredeki kentlerden de bilhassa çiftçilere yönelik tarıma dayalı sanayiyi geliştirme noktasında çok önemli bir katkı sunulacağını aktaran Ekicioğlu, "İstihdam alanıyla 10 bin aileye dokunulacak ve Anadolu'da örnek gösterilecek bir proje gerçeklik kazanacak." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN DESTEKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Atıl durumdaki fabrika binası ve dev arazinin alınmasıyla üretim ve istihdama yönelik örnek bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Selahattin Ekicioğlu, "Büyükşehir belediyelerinin bu projeye destek sunmasını önemsiyoruz." diyerek açıklamasını tamamladı. (AA)