25 ülkeye ihracat yapan Ateş A.Ş., Adana’da yaklaşık 3 milyon Euro’luk yatırım ile kurduğu tesiste iş güvenliği ayakkabıları üretecek.
Dünyadaki bazı büyük markaların Türkiye distribütörlüğünü yürüttüklerini anlatan Ateş İnşaat Sanayi Taahhüt Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Turgut, 5-6 yıl önce Çerkezköy’de endüstriyel hortum üretimine yönelik proje bazlı çalışan bir faaliyete başladıklarını belirtti. Bu dönemde ise Adana’da iş güvenliği ayakkabısı ve poliüretan çizme üretimine yatırım yaptıklarını söyleyen Turgut, toplam yatırım tutarı 3 milyon Euro’yu geçen, 6 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerinde iki aya kadar üretime başlayacaklarını kaydetti
Aynı tesiste ayakkabı dışında iki üç kalemde daha üretime başlamayı planladıklarını ancak pandemi nedeniyle kesintiye uğradığını ifade eden Turgut, burada yaklaşık 2 – 2.5 milyon Euro’luk bir yatırım daha yapacaklarını söyledi. Adana’daki üretim tesisi ile yaklaşık 50 kişilik ek istihdam sağlayacakların belirten Turgut, Şirket olarak 20 bin kaleme yakın ürün satışı yaptıklarını aktardı. 

AVRUPADA ŞİRKET KURACAKLAR

Sektörde Türkiye’nin önde gelen firmalarından olduklarını, globalde de büyüme adımları attıklarına dikkat çeken Turgut, 25 ülkeye ihracat yaptıklarını ve ana ihracat pazarlarının Avrupa olduğunu ifade etti.  Ürettikleri iş güvenliği ayakkabılarının da ihracata yönelik olacağını aktaran Turgut, globaldeki büyüme planları arasında Avrupa’da şirket kurmak da olduğunu vurguladı.