ANKARA (AA) – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında Ağır Sınıf Taarruz Helikopter Projesi Sözleşmesi imzalandı. SSB'de düzenlenen imza törenine, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve savunma sanayisi sektör temsilcileri katıldı. Sözleşme TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Borat tarafından imza atıldı.
TSK'nın bu alandaki ihtiyacına yönelik olarak Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi, başlatıldı. Projeyle zorlayıcı çevresel etmenlere dayanıklı, yüksek miktarda faydalı yük taşıyabilen, elektronik harp, ileri teknoloji hedef görüntüleme ve ta kip, seyrüsefer, yüksek manevra performansına ve kabiliyetine sahip, haberleşme ve silah sistemleriyle donatılmış, caydırıcı ve etkin bir taarruz helikopterinin tasarlanarak üretilmesi planlanıyor.Ayrıca Projeyle ihracat serbestliği ve tedarik güvenliğinin sağlanması, yerli sistem kullanımının azami seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi'nin mevcut yurt içi projelerde edinilen bilgi birikimi ile milli, yerli ve yenilikçi çözümlerin hayata geçirilmesinde, yurt dışı bağımlılığın azaltılmasında ve TSK'nın etkinliğinin artırılmasında çok önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor.
Mevcut Atak helikopterinin yaklaşık 2 katı kalkış ağırlığına sahip olacak olan Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri,  dünyada bu alanda sadece iki örneği bulunan en üst sınıf taarruz helikopterleri arasında yerini alacak.  
Helikopterin 5 yıl sonra ilk test uçuşunun yapılması planlanıyor. 
Helikopterin teknik özellikleri şöyle:
- 2 adet Turboşaft motora sahip olacak
- 10 ton sınıfında yerini alacak
- Tandem kokpitli olacak
- Faydalı yüke Bin 200 kilogramdan fazla sahip bulunacak
- Çevresel etmenlere dayanıklı olacak
- Yüksek sıcaklık ve yüksek irtifa şartlarında görev yapabilecek
- Gelişmiş karşı tedbir ve elektronik harp  sistemleri  bulunacak
- Yüksek ileri hız limitine sahip olacak
- Yeni nesil 2,75 inç roket, yüksek kalibreli top,  farklı güdüm sistemlerine sahip ve uzun menzilli tanksavar füzeleri ile havadan havaya füze sistemleri olacak.