Firmadan tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Kibar Holding’in bir kuruluşu olarak 1990 senesinde kurulan ve sandviç panel sektöründe lider olan Assan Panel, 2009 senesinde kurulan Balıkesir Fabrikası’nda iş kazası yaşanmadan 1000 gün geçirilmesi sebebiyle çalışanlarla birlikte kutlama yaptı

Açıklamada görüşlerine başvurulan Assan Panel Genel Müdürü Tolga Akar, iş sağlığı ve güvenliğinin kendileri için üretim ve kalite kadar öncelikli konulardan biri olduğunu dile getirdi. Assan Panel olarak istikrarlı, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi hedeflediklerini belirten Akar, "Bu amaçla geliştirdiğimiz davranış odaklı iş sağlığı ve güvenliği yönetimimizle sürekli olarak kendimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Risklerimizi canlı olarak yönetiyor ve iç denetimlerimizi gerçekleştirerek çalışanlarımıza sürekli olarak bilgilendirme amaçlı eğitimler veriyoruz." Şeklinde konuştu.

Hedeflerinin uygulanabilir, tutarlı ve tüm yasal mevzuatlara ve ilgili şartlara uygun iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini uygulayarak kazasız bir işyeri yaratmak olduğunu dile getiren Akar, "Önemli olan kaza olduktan sonra koruma çalışmaları yapılması değil kaza olmadan önce önlem alınmasıdır. Bu sayede Balıkesir tesisimizde iş kazasız 1000 gün geçirdik. Hedefimiz bunu daha yüksek sayılara ulaştırmak. Bugüne kadar yaptığımız tüm yatırımların, aldığımız tüm önlemlerin sonucunda çalışanlarla birlikte bu başarıya ulaştık." dedi. (AA)