İnşaat çalışmalarına başladığı lityum-iyon pil seri üretim tesisi ile yılda 21 milyon adet pil hücresi üretmeyi hedefleyen ASPİLSAN Enerji, yatırımda önemli bir aşama olan pil hücresi üretim teknolojisini kazanmak adına Güney Koreli bir firma ile teknoloji transfer sözleşmesi imzaladı. Şirket geliştireceği ekosistemle, pil hücresi üretiminde yerlilik oranını da artırmayı hedefliyor.
Silindirik pil üretimi yatırımının yalnızca ASPİLSAN Enerji için değil, Türkiye için ilk olacağını belirten ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, Yaklaşık 25 bin metrekare alanda konuşlanacak tesis için önemli bir aşama kaydederek Güney Koreli bir firmayla teknoloji transfer sözleşmesi imzaladıklarını ve tesisin 2022 yılında tam kapasite faaliyete geçeceğini söyledi.

YERLİ EKOSİSTEM OLUŞTURULACAK

Türkiye’de ilgili alanlarda çalışmaları olan şirketleri de desteklemek amacıyla yüzde 100 yerli bir ekosistem oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Özsoy, başlangıçta asgari yüzde 51 oranında yerli olacak olan pil hücrelerinde gelişen ekosistemle birlikte yerlilik oranlarının artacağını ifade etti.
Türkiye’nin Li-iyon pil hammaddesi yönünden oldukça zengin kaynaklara sahip olduğunu ve bu konuda altyapının da oldukça geliştiğini gördüklerini ifade eden Özsoy, Lityum-iyon pil üretim tesisinde 2022 yılında üretime başlayacağını belirtti. Özsoy, ASPİLSAN Enerji olarak ilerleyen dönemlerde farklı tip, boyut ve teknolojideki pil hücrelerinin de geliştirilmesi adına çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.