Ankara Sanayi Odası’nın (ASO), kamuoyunda nefes kredisi olarak adlandırdığı KOBİ Destek Kredisi'ni, gelen yoğun ilgiye bağlı olarak 65 milyon liraya çıkardı.
Dokuzuncu ay, ASO’nun 38,5 milyon lira olarak kullandırmaya hazırlandığı, 3. Nefes Kredisi, önce, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un desteği ile 55 milyon TL’ye, ardından da, 65 milyon TL’ye çıkartıldı. Açıklamada, ASO’nun, kredi hacminin en üst limitine kadar başvuru alınacağını ve kredi faizlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı kaydedildi. ANKARA (AA)

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Kredi Garanti Fonu teminat desteğiyle İş Bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası ile kullandırılacak kredilerde, KOBİ'lerin öncelikle ASO’dan faaliyet belgesi alması gerekiyor.

KOBİ’YE YÜZDE 22,2’YLE KREDİ…

Faaliyet belgesini alan KOBİ’nin, bankaya müracaat ederek, başvurusunun olumlu sonuçlanmasını beklemesi gerekiyor. Bankadan yeşil ışığı alan KOBİ, aylık 1,85, yıllık 22,2 faiz ve 18 ay eşit taksitli kredi imkânı tanınacak. 

NE KADAR KREDİ KULLANDIRILIYOR

En az 50 bin ve en fazla 200 bin lira olarak kullandırılan krediyi, ilk 6 ay, sadece faiz ödeyerek, anapara ödemesiz, 6. aydan sonraki 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplamda 18 ay vadeyle kredinin ödenmesi gerekiyor.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, KOBİ’lerin en önemli sorununu çözdükleri için mutlu olduklarını söyledi. Özdebir, "Finansmana erişim en ciddi sorunlardan biri. Ekonomi daralır, faizler artarken, elimizi taşın altına sokarak, üye KOBİ’lerimize, son derece uygun faizlerle kredi imkânı tanıdık." dedi.