ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesine (OSB) "Güvenli Hizmet Belgesi" verildi.

ASO 1. OSB tarfından konula ilgili olarak yapılan yazılı açıklamaya göre, belgeyi TSE Başkanı Adem Şahin, ASO 1. OSB Başkanı Niyazi Akdaş'a verdi.

ASO 1. OSB, Ankara'da "Güvenli Hizmet Belgesi"ni alan ilk OSB  unvanına sahip oldu.

TSE'nin "Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı" şartlarını yerine getiren ASO 1.OSB, yapılan denetimler sonucu "TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi"ni almaya layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Akdaş, alınan belgeyle salgının başladığı ilk günden iberi uygulamaya koydukları önlem ve tedbirleri bir nevi taçlandırdıklarını söyleyerek "ASO 1.OSB olarak üretim yapan tüm işletmelerimize elimizden gelen bütün destekleri sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Akdaş, zorlu bir süreçten geçildiğini hatırlatarak, bu sürecin en az hasarla atlatılması için ülke genelinde önemli çalışmalar gereçkleştirildiğinin altını çizdi.

Devlet, sağlık çalışanları ve TSE başta olmak üzere tüm kurumların salgına karşı mücadele ettiğini anımsatann Akdaş, şöyle devam etti:

"ASO 1.OSB olarak üretim yapan tüm işletmelerimizin bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Salgınla mücadelede işletmelerimize örnek olmak adına belgelendirme çalışmalarına başladık ve kısa süre içinde gerekli şartları sağlayarak TSE tarafından belgelendirildik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Virüs tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için çalışan herkese teşekkür ediyor, en kısa zamanda bu sıkıntılı günlerin sona ermesini diliyorum."