ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı olan Niyazi Akdaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde birincil hedeflerinin çalışana sahip çıkmak, üretimi sürdürmek ve istihdamı korumak olduğunu belirtti.

Akdaş, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında, ASO 1. OSB bünyesindeki 331 işletmede yaklaşık 40 bin kişinin istihdam edildiği bilgisini aktardı.

Ülke olarak olağanüstü bir süreçten geçildiğini vurgulayan Akdaş, bu süreçte iş dünyasının temsilcileri ve sanayicilerin üstüne düşen sorumluluklar bulunduğunun altını çizdi.

Akdaş, maliyet artışına bakılmaksızın bütün sağlık önlemlerinin alınması gerektiğine dikkat çekerek, "Devletimizin aldığı tedbirler ve sanayicilere sağladığı teşviklerle bu salgın sürecini en az kayıpla atlatacağımızı ümit ediyorum. Öncelikli hedefimiz çalışana sahip çıkmak, üretimi devam ettirmek ve istihdamımızı korumaktır." şeklinde konuştu.

Bölgelerinde 30 ayrı sektörde üretim yapıldığını anımsatan Akdaş, Türkiye ekonomisine 2 milyar doları ihracat olmak üzere senelik 6 milyar dolar katkı sağladıklarını belirtti.