Asnak Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fırat Çivi, şirketlerin konteyner başına yüklendiği maliyetlerin 2020'den bu yana yaklaşık 4 kat arttığını bildirdi.
Taşımacılıkta artan maliyetlere çözüm olarak lojistik teknolojisi platformunu geliştirdiklerini söyleyen Çivi, Asnak ile nakliye operasyonlarında yüzde 15’e kadar tasarruf imkanı sunduklarını aktardı.
Asnak ile lojistik sektöründeki firmaları dijital platformda bir araya getirdiklerini belirten Çivi, böylece nakliye ihtiyacı duyan şirketlere karşılaştırma yapma imkanı sunarak en iyi fiyata ulaşmalarını sağladıklarını kaydetti. Uygulamalarında deniz, kara ve hava taşımacılık hizmetlerinin yanı sıra 'Tersine Lojistik' apsiyonunun da bulunduğunu ifade eden Çivi, 'Tersine Lojistik' apsiyonuyla boş kasayla yapılan sürüşleri en aza indirilerek lojistik şirketlerinin taşıma kapasitelerinden daha fazla faydalanabilmelerinin önünü açtıklarını belirtti. 

40 ŞİRKET UYGULAMAYA KAYIT OLDU

Asnak'ı endüstri 4.0 konseptiyle geliştirdikleri dile getiren Fırat Çivi, nakliyeye ihtiyaç duyan kuruluşların lojistik şirketlerine en hızlı ve kolay yöntemle erişip, kendileri için sunulan tekliflerin hepsini sadece birkaç tuşa basarak görebildiğini vurguladı. Şuanda Asnak’a kayıtlı 40 adet lojistik şirketi bulunduğuna dikkat çeken Çivi, ilerleyen süreçte sektördeki oyuncuların yüzde 90’ını sisteme dahil etmeyi hedeflediklerini aktardı.