Örme kumaş ve baskı üzerine Denizli’de faaliyet gösteren Aslıteks, ilk güneş enerjisi yatırımını (GES) Denizli OSB’de tesislerinde yapacak.
Çatı GES projesinin, enerji ihtiyaçlarının yüzde 25’ni karşılayacağını belirten Aslıteks Genel Müdürü Selim Kasapoğlu, İnkjet baskı tesisinde kurulacak olan projenin 600 Kwh kapasitesinde olacağını söyledi. 2023 yılına kadar kömürden enerji üretimlerini sıfırlayacaklarını vurgulayan Kasapoğlu, bu vizyon doğrultusunda yenilebilir enerji yatırımlarının süreceğini ifade etti. 

KÖMÜRDEN ENERJİ ÜRETİMİNİ SIFIRLAYACAKLAR

AB’deki müşterilerine 2023 yılına kadar kömürden enerji üretimini sıfırlayacaklarını taahhüt ettiklerini belirten Kasapoğlu, bu taahhüt ve vizyon doğrultusunda yenilenebilir enerji ve temiz üretim planlarını hayata geçirdiklerini söyledi. 2022 yaz sezonu için hazırladıkları kumaş koleksiyonunun % 95’ini sürdürülebilir elyaflardan oluşturduklarını söyleyen Kasapoğlu, 2019 yılında WWF ile birlikte Temiz Menderes Projesi’nde değişim öncüsü olarak yer aldıklarına dikkat çekti. Kasapoğlu, pandemi nedeniyle duraksayan bu projeyi bu yıl aktif hale getireceklerini ve yenilebilir enerji yatırımlarına devam edeceklerini aktardı.