Yılın ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan ASELSAN, net kârını geçen yılın aynı dönemine yüzde 34 arttırarak 1,2 milyar TL’ye çıkardı. 
ASELSAN'ın 3 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 büyüyerek 3,2 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin brüt karı ise geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 24 seviyesinde arttı.
Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 artış göstererek 761 milyon TL'ye yükselirken, FAVÖK marjı şirketin yıl sonuna ilişkin paylaştığı öngörü olan yüzde 20-22 aralığının üstüne çıkarak yüzde 24 olarak gerçekleşti.
ASELSAN’ın net karı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artarak 1,2 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin özkaynaklarının aktife oranı yüzde 56, bakiye siparişleri toplamı da 9 milyar dolar olarak gerçekleşti.

TEDARİKÇİLERE 4 MİLYAR TL ÖDEME YAPILDI

2021 yılın ilk çeyreğinin dünyanın salgınla mücadelesinin ikinci yılına girdiği, ülkelerin salgının ekonomik hasarlarını asgari seviyeye indirmek için tüm yöntemleri denediği bir dönem olduğunu belirten ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN olarak tedarikçi ekosisteminin önemli bir parçası olduklarını ve bu yıl tedarikçileri finansal olarak destekleme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Görgün, bu kapsamda sadece ilk çeyrekte 4 bini aşkın tedarikçiye 4 milyar TL'ye yaklaşan ödeme yaptıklarını da sözlerine ekledi. (AA)