ASELSAN, 2021 yılının ilk yarısı ile ilgili rakamları paylaştı. İlk 6 ay içerisindeki cirosu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 33 arttı ve 7 milyar lira TL’ye ulaştı. ASELSAN'ın brüt karı, geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 66 artarken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 49 yükselişle 1,9 milyar lira oldu.

“İLK YARIDA 711 MİLYON DOLAR SİPARİŞ ALDIK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, “2021 yılının ilk yarısında 711 milyon dolar değerinde yeni sipariş aldık. Hem yurt içinde kritik savunma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik siparişler aldıklarını hem de yurt dışında önemli işlere imza attık. İhracat yaptığımız ülke sayısı 71'e çıktı. ASELSAN gerek Türk savunma sanayisine olan katkılarını artırmaya, gerekse de bu tecrübeyi sağlık, enerji, finansal teknolojiler gibi savunma dışı alanlara aktarmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek. Savunma sanayisinde Türkiye’nin tamam bağımsızlığını sağlamak ve güvenlik güçlerine desteklerimizi devam ettirmek için tün kritik bileşenleri yerli firmaların eliyle millileştirmeyi görev olarak görüyoruz." dedi. 

“400 ÜRÜNÜ MİLLEŞTİRMEYİ BAŞARDIK”

Görgün, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Son 3 yıl içerisinde 400 ürünü iş ortaklarıyla birlikte millileştirmeyi başardık. Bu ürünler için 56 milyon dolar değerinde sipariş açtık. Önümüzdeki 3 yıllık plana göre 145 milyon dolar gibi bir büyüklüğün Türkiye’de kalmasını sağladık. Yurt içi alım oranımız 2008 yılında yüzde 38 seviyesindeydi. Bu oranı yüzde 70'lerin üstüne taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tedarikçilerimiz 4 bini aştı ve ekosistemimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. 2021 yılının ilk yarısında tedarikçi ekosistemimizi yeni siparişlerle besliyoruz. Bu kapsamda 760 milyon dolarlık sipariş açtık. Bu siparişlerin yüzde 70'e yakını yurt içi firmalarımıza açıldı. İlk yarıda tedarikçilerimize 7 milyar lirayı aşan ödeme yaparak onları finansal olarak destekledik."