ASELSAN ve Turkcell, güvenli dijital iletişim için güçlerini birleştirdi. Şirketlerden yapılan ortak açıklamaya göre, Turkcell mühendislerinin geliştirdiği BiP uygulaması üzerinden ASELSAN’a özel tasarlanan a-ileti platformunu 9 bine yakın ASELSAN çalışanı kullanmaya devam ediyor. A-ileti platformundaki veriler ise, ASELSAN’ın kendi veri merkezlerinde saklanıyor.
ASELSAN’ın güvenlik güçleri başta olmak üzere devletin stratejik kurumları için önemli sistemler geliştirdiğini söyleyen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, bunun yanı sıra ulaşımdan enerjiye pek çok alanda da önemli altyapı hizmetleri verdiğini belirtti. ASELSAN ile ilgili anlık iletişimimizde yerli ve milli bir çözümü kullanıyor olmayı çok önemli bulduklarını vurgulayan Görgün,  a-ileti platformu aracılığıyla hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurarak operasyonel verimliliklerine de katkı sağladıklarını ifade etti.

YENİ ÇÖZÜMLER GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEKLER

ASELSAN ile önemli bir iş birliğine imza attıklarını Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ise, bu iş birliği sayesinde yerli uygulamaları BiP’in uygulama geliştirme altyapısını kullanarak, ASELSAN’a özel güvenli iletişim platformu a-ileti’yi tasarladıklarını belirtti. ASELSAN çalışanlarının a-ileti’yi güvenle kullanmasından mutluluk duyduklarını aktaran Erkan, bundan sonra da tüm kurumların ihtiyaçlarına özel uygulama ve çözümler geliştirmek için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.