MALATYA (AA) - ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) ve Genel Müdürü olan Haluk Görgün, "Bir telsiz üretimiyle macerasına başlayan ASELSAN, bugün ordumuzun ihtiyaç duyduğu her alanda faaliyet gösteren ve yeni teknolojilere çok hızlı bir şekilde adapte olacak insan kaynağına sahip, Türkiye savunma sanayisinin omurgası konumundadır." şeklinde konuştu.

Görgün, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen  "Kariyer ve Marka Sohbeti" kapsamında öğrencilerle buluştu.

"Milli ve Yerli Teknolojiler, ASELSAN'ın Yolculuğu" konulu sunum gerçekleştiren Görgün, ASELSAN'ın Kıbrıs Barış Harekatı sonrası kurulduğunu anımsattı.

ASELSAN'ın kuruluşundan itibaren aldığı her sorumluluğu, özellikle askeri elektronik alanında araştırma ve geliştirme fazından sahada kullanılabilir ürüne dönüştürmeyi başardığını dile getirdi. Görgün, ASELSAN'ın her teslim ettiği üründen sonra güven kazanarak, yeni ürünleri üretme heyecanıyla büyüyen ve gelişen bir şirket olduğunu söyledi.

Görgün, "Bir telsiz üretimiyle macerasına başlayan ASELSAN, bugün savunma sanayisinin, ordumuzun ihtiyaç duyduğu her alanda faaliyet gösteren ve yeni teknolojilere çok hızlı bir şekilde adapte olacak insan kaynağına sahip Türkiye savunma sanayisinin omurgası konumundadır." şeklinde konuştu.

ASELSAN'ın kurumsal yapısı hakkında detaylı bilgiler aktaran Görgün, iddialı ürünler üreten, ülkenin dışa bağımlılığını azaltan ve ekonomiye ciddi katkı sağlayan bir kurum olduklarını belirtti.