ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayisindeki hedeflerine ilişkin, "Gerçekleştirmiş olduğumuz tüm icraatlarımızda, şunun bunun parmak sallamasına, tehdidine pabuç bırakmadan sadece öz güvenimizle sahada etkin olabiliyorsak netice budur. Bu amaçta giden Türkiye için, Türk sanayisi bir bütündür." dedi.

GÜÇ VE BİRLİK VURGUSU

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, kurumun niyetinin sadece büyümek olmadığını, “Birlikte büyümek ve büyütmek” olduğunu söyledi. Görgün, bunun içinde güç birliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti. Teknolojik bağlamda dışa bağımlılığı azaltan, yenilikçi ve aynı zamanda güvenilir çözümler üreten hedefleyen, milli savunma sanayimize güç katan tüm paydaşların ortak hareket etmesinin gerekliliğidir." dedi.

ASİL PROJESİ

Bir ilk olan "Aselsan Sosyal İnovasyon Liderleri - ASİL" projesine dair Görgün, yeni proje ASİL Projesi, savunma sanayindeki ileri teknolojik önderliğimizi sosyal projelere de uyarlayacak, toplumun ihtiyaçlarına yanıt verirken, gelişimine yönelik projelerde, ulusal örnek teşkil edecektir. ASİL Projesi çatısı altında, profesyonellerden, üniversite öğrencilerine, tedarikçiden, girişimcilere bilgi ve gelişim platformu tesis ediyoruz.” dedi