ASELSAN'ın 45 yıllık mühendislik ve sistem becerisi kültürünü sahaya en iyi şekilde yansıttıklarını söyleyen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN'ın 2017'de 1 milyar 430 milyon dolar cirosu olduğunu, önceki yılı yaklaşık 2,3 milyar dolar ile kapattıklarını ve 331 milyon dolar ihracat yaptıklarını söyledi. 
Şu ana kadar 70 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Görgün, ASELSAN’ın 2020 yılında, pandemiye rağmen 450 milyon doların üzerinde ihracat sözleşmesi imzaladığını vurguladı. Normalleşmeyle birlikte bu rakamın daha da artacağını ifade eden Görgün, 

CİROLARININ YÜZDE 7’SİNİ ARGEYE AYIRIYORLAR

Her yıl cirolarının yüzde 7'sini Ar-Ge'ye ayırdıklarını belirten Görgün, savunma sanayinin yanında sivil alanlarda da önemli çalışmalar gerçekleştirdikleri söyledi. Projeleri olmasa da yatırım yaparak geliştirdikleri çözümleri olduğunu aktaran Görgün, sinyalizasyon sistemleri, akıllı ulaşım sistemleri ve sağlık sistemlerinin, bunlardan bazıları olduğunu ifade etti. MR cihazı, x-ray cihazı da geliştirdiklerini ve x-ray cihazının sertifikasyon aşaması biter bitmez seri üretime geçeceklerini anlatan Görgün, Bilkent Üniversitesi ile MR cihazının prototipini yaptıklarını söyledi. Kalp ve akciğer pompası ve şu an sertifikasyonda olan optik tanı sistemlerini de yaptıklarını söyleyen Görgün, sağlık alanında ciddi bir açığı kapatacaklarını ve Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltacaklarını belirtti. 
Yaklaşık 9 bin personel ile çalıştıklarına dikkat çeken Görgün, salgın sürecinde ise 1479 personeli daha bünyelerine kattıklarını söyledi. (AA)