Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Arnavutluk arasında güçlü dostluk ve kardeşlik bağları olduğuna dikkati çektiği, Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu 1. Ekonomi Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Arnavutluk’un coğrafi konumu ve Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci ile ciddi iş fırsatları sunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Arnavutluk’un AB sürecini desteklediklerini söyledi.
Bu sürecin ciddi bir kalkınmayı da beraberinde getireceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ticaret anlaşmasının karşılıklı ticaret için elverişli bir ortam sağladığını ifade etti. Son 10 yılda ticaretin ikiye katlandığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bu ticareti yarım milyar dolar seviyesinden 2 milyar dolara yükseltmelerinin mümkün olduğunu belirtti.

YATIRIMLAR ARTACAK

Arnavutluk'un ekonomisine ve parlak geleceğine inandığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, bankacılık, telekom, finans, enerji, madencilik, demir-çelik ve tarımsal üretim gibi alanlardaki yatırımlarının daha farklı alanları kapsayacak şekilde artacağını aktardı.
Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu'nu kurduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, ikili ilişkilerine ticaret ve yatırımlarla katkı sağlamak isteyen iş insanlarını da destek vermeye çağırdı. (AA)